Wat goed is duurt soms wat langer! Jullie hadden nog een verslag tegoed van onze Hemelvaarts Autocross in Linschoten. Onze schrijver heeft er weer een mooi verhaal van gemaakt! Martin Bode bedankt voor het schrijven!

Autocross Linschoten Hemelvaartdag

De baan van Linschoten was voor de de tweede maal in successie het decor voor de autocross.

Natuurlijk zijn wij blij met het weiland langs de M.A. Reinaldaweg tussen Linschoten en Montfoort, waar donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) de autocross werd gehouden. Het blijft immers erg lastig om een baan te vinden. Laat staan vergunningen rond te krijgen.

Met de kerktorens van mijn woonplaats Oudewater in de verte heb ik dan ook genoten van de geweldige sport die weer getoond werd.

De Keverklasse opende het bal. Het was duidelijk dat Michel Witteveen gewoon de sterkste was vandaag. Met twee manche overwinningen en een derde plaats had hij verreweg de meeste punten bij elkaar gereden. De jongens daar achter moesten wat meer gevechten met elkaar afleveren om de beste plaatsen in de finale. Alan van Randeraad deed dit net even beter dan Twan Scheel, Brian Mulder en Ricardo Niele.

De finale ging over elf rondjes. Alan deed tevergeefs hier verwoede pogingen om in het kielzog van Michel Witteveen te blijven en eindigde op 4,4 seconden van Michel Witteveen op de tweede plaats. Het gevecht daarachter werd bepleit door Twan Scheel die Piet van Dijk voor zich uit zag vallen. Bryan Mulder klasseerde zich als nummer vier.

Bij de Junioren was het Benjamin Zuidam die er geen gras over liet groeien. Hij won alle drie de manches en ondanks dat hij niet de langste coureur van deze klasse is, stak hij er met kop en staart bovenuit. Net als bij de Kevers was er ook hier een groep die hard moesten strijden om een goede finaleplaats. Bram Aantjes en Lars van Kuringe deden dit als beste met vlak daarachter Bas van Bemmel en Luc de Vries.

Met twee vingers in de neus reed Benjamin naar de eerste plaats en gaf deze niet meer af. Daarachter een gevecht waar Luc de Vries, Lars van Kuringe en Bram Aantjes zich mee bezig hielden. Bas van Bemmel maakte nog een koprol. Hij kwam weer met alle wielen op de grond waardoor er geen rode vlag situatie ontstond. Luc de Vries kon het tempo niet bijhouden. Lars van Kuringe reed naar een mooie tweede plaats ondanks verwoede pogingen van Bram Aantjes om Lars daar nog vanaf te houden. Deze lukten niet en een derde plaats werd zijn deel. Het overige deelnemersveld kwam op een of meer rondjes binnen.

Bij de Standaard KNAF zagen we wel een ander beeld in de manches. Met een aantal NK-Gangers moest er bikkelhard gestreden worden om de punten. Geen van de deelnemers won meer dan één manche. Wouter Terberg, Marc Verheij en Antonie van Leeuwen konden nog een bosje bloemen ophalen en voor de rest was het pakken wat je pakken kon. Het resulteerde in een eerste startrij met de manche winnaars aangevuld met Pascal Sangers. Daarachter Marco van Mourik, Martijn Constable, Romaico Sinke en Wilco van Os.

Een prachtig gevecht met menig positiewisselingen was het beeld. Drie, vier breed door de bocht en je wist dan niet wie er als eerste uit kwam. Antonie van Leeuwen leek de beste papieren te hebben. Pascal Sangers zocht de buitenkant van de bochten maar dat was niet in zijn voordeel. Antonie weet de eerste plaats te behouden want Pascal kon niet meer aanhaken en werd op één seconde tweede. Drie tellen later pakte Wouter Terberg de derde plaats en Marc Verheij verslaat op de meet met minder dan een seconde verschil Martijn Constable.

Bij de Sprinters waren het Moos Kroon en Bram den Hertog die evenveel punten hadden gehaald. Op basis van twee manche overwinningen was het eerstgenoemde die als eerste de finale in ging. Ruim daarachter waren het Simon de Wit en Danny v/d Berg die de eerste startrij completeerden. Daarachter kwamen Pieter van Beek, André Verweij, Sander de Bruin en Rob v/d Hoek.

De finale ging van start zonder Simon de Wit. Bram den Hertog kon Moos Kroon precies twee rondjes goed bijhouden maar moest hem daarna laten gaan en consolideerde de tweede plaats. Onbedreigd reed Danny v/d Berg naar de derde plaats. In de achterhoede waren er nog wat schermutselingen tussen Pieter van Beek en André Verweij die het aanzien waard waren.

De Standaard 1400 klasse ging van start met 10 deelnemers.
Op basis van twee overwinningen mocht Arjan als eerste de finale in. Met evenveel punten had Richard Renes zich als tweede gekwalificeerd. Martijn Schuijlenburg en Edwin
Rozendaal volgden op redelijke afstand. Rene Molenaar, Wijnand Both, Dennis de Hoop en Arno Molenaar namen de tweede startrij in.

Arjan Nederend viel evenals Dennis de Hoop al vroeg in de wedstrijd uit. Martijn Schuijlenburg wist Richard Renes met veel pijn en moeite achter zich te houden en haalde de eerste plaats binnen. Richard moest genoegen nemen met de tweede plaats. Uit de strijd in de staart van het veld werd Rene Molenaar uiteindelijk derde en Edwin Rozendaal vierde.

Acht deelnemer in de Super Standaard om de finaleplaatsen. Drie verschillende winnaars waarvan Piet van Dijk het beste resultaat had neergezet. Op de voet gevolgd door Daan Zwanenburg, Gerwin van Os en Patrick Mulder. Van Renzo Hoogendoorn, Marcel Meeuse,Martijn Driesse hadden we meer verwacht. Wim Korevaar was helaas ná twee manches al klaar.
Met een buitengewoon goede start was het Piet van Dijk die de eerste bocht als eerste beslechtte. Met twee vingers in de neus hield hij deze plaats vast tot de finishvlag. Patrick Mulder had in de eerste vijf ronden nog wat last van Daan Zwanenburg maar de baan was toch even in het voordeel van de kevers waardoor hij als tweede eindigde. Daan kwam op lichte achterstand op de derde plaats over de meet. Marcel Meeuse had erg veel last van de bulten en gaten in de baan maar weet de vierde plaats ten koste van Renzo Hoogendoorn vast te houden.

De Standaard RangPang was een grote groep van drieëntwintig auto’s. En daarom daar twee groepen. Geen enkele coureur kwam tot twee overwinningen. Guus Oudshoorn en Sander Baars behaalden overall de meeste punten met vlak daarachter Gerrit de Vries en Marco Koole. Daarachter Patrick v/d Brug, Mark de Hoop, Machiel Zijlstra en Nico van der Water en vervolgens Jos van der Vlist, Arjan van Bemmel, Tim de Clippeleir, Robert v/d Meer, Barry de Clippeleir, Rikkert Graafland en Gerard Duivenvoorden.

Wie oh wie zou deze strijd winnen? Op basis van de manches zou je een voorspelling moeten kunnen maken maar dat werd heel anders.

Het gebakkelei begint al met de start. Veel coureurs die zich voorin meldden om de eerste plaats. Sander Baars pakte de eerste bocht als beste. Een knokpartij om de tweede plaats tussen Guus Oudhoorn en Jos van der Vlist werd door Jos gewonnen. Gerrit de Vries die 180 graden in de rondte draait en moet bijna gelijktijdig met Mark de Hoop de strijd staken. Jos van der Vlist pakte ná een fout van Sander Baars de eerste plek en hield deze vast tot en met de finish. Marco Koole profiteerde optimaal van de melée en veroverde de tweede plaats. Ná DQ van Guus Oudshoorn nam Rikkert Graafland de derde plaats van hem over. Barry de Clippeleir werd vierde.

Superfinale Sprint, Kevers en Superstandaard

De kevers in deze finale lieten zien dat ze door hun eigen gewicht veel minder last hadden van de weerstand van de baan dan de wat zwaardere superstandaard auto’s. Het duurde wel even maar ná enkele ronden werden deze auto’s dan ook al voorbij gereden door de kevers. De extra afstand die de sprinters moesten toegeven bleek een onoverkomelijke afstand. Rob v/d Hoek en Bram den Hertog maakten hun wedstrijd dan ook niet af. Michel Witteveen werd evenals in de reguliere wedstrijd als eerste afgevlagd. Twan Scheel nam de tweede plaats in beslag en Alan van Randeraad werd derde. Daarachter kwamen Patrick Mulder, Piet van Dijk, Daan Zwanenburg (allen Superstandaard) en Pieter van Beek (Sprinter) nog over de finish.

Superfinale Standaard Rangang, Standaard KNAF en Standaard 1400

Anders dan bij de andere superfinale waren het de standaard 1400 jongens die de eerste drie plaatsen in beslag namen. Richard Renes werd winnaar vóór René Molenaar en Edwin Rozendaal. Dit drietal 1400-tjes wisten Rikkert Graafland (Std RangPang) en Antonie van Leeuwen (Std Knaf) Marco Koole(Std Rangpang) en Marc Verheij (std Knaf) ternauwernood vóór te blijven. Jos van der Vlist en Martijn Constable hadden de pijp toen al aan Maarten gegeven.

Martin Bode

P.s. namens de PR-commissie: In Nieuw Vennep is er helaas niemand aanwezig geweest om een verslag te schrijven. Mocht je volgend jaar ook één of meerdere bijdrages willen leveren: Meldt je dan even via PB. We kunnen altijd hulp gebruiken!