Door het voor ons wisselvallige, maar voor de Flora en Fauna geweldige weer van afgelopen zomer, trekken wij als Autocrossvereniging voor de wedstrijd van 23 september aan het kortste eind.

Twee weken geleden werd het ons verboden door de handhavers van de Provincie Utrecht onze wedstrijd te organiseren op het vertrouwde terrein in Lopik.

Ons is een spoedeisende preventieve last onder dwangsom opgelegd. De dwangsom is enorm ( je kan er een hele goede toerwagen/ superklasse auto voor kopen) en wordt opgelegd als we ook maar enige activiteit op het terrein ondernemen.

Met de nodige inspanning en hulp van diverse personen, de Gemeente Lopik, hulpdiensten etc. leek het op een andere locatie in de Gemeente Lopik toch te gaan lukken. Tot het moment dat ook daar gecontroleerd werd door de handhavers van de Provincie.  

Na overleg met de handhavers en ecoloog hebben we vandaag , met pijn in het hart, moeten besluiten af te zien van het organiseren van de wedstrijd op 23 september.

Wat rest voor dit seizoen is de uitwisseling bij ACC Geffen op 8 oktober in Oss, de inschrijving hiervoor is reeds geopend. Schrijf je in als lid van de vereniging. De leden van ACC Geffen en ACV Rang Pang hebben tot woensdagavond 20 september voorrang bij de inschrijving, dus zorg dat je op tijd bent!

Wij danken nogmaals de Gemeente Lopik, de hulpdiensten en overige betrokken personen voor hun medewerking, gaan verder met het nemen van voorzorgsmaatregelen, zodat we volgend jaar WEL weer in Lopik kunnen rijden.

Het bestuur.